Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekKlubgyűlés a Rádiós és Szabadidő Klubban

Klubgyűlés a Rádiós és Szabadidő Klubban

Klubunkat sem kerülte el a 2020 évi pandémiás helyzet. A karantén főleg a személyes kapcsolattartást, a közösségi munkákat nehezítette.  Az esedékes éves klubgyűlésünket a szokásostól jócskán elhalasztva 2020. 08.14.-én tudtuk megtartani. Sajnos a taglétszámunk nem szeretem módon változott. Két nagyon aktív, sokat segítő, dolgozó társunk -Ráczempek Lajos HG0KD és Kolozsi Sándor HG0NCS az örök, legnagyobb DX világába távozott. Közös egyperces tisztelgéssel köszöntük meg, hogy ismerhettük őket. Új tagjelöltek is meghívást kaptak, akik közül többen kérték felvételüket. A taggyűlés az elnökség döntését jóváhagyva, teljes jogú tagokká fogadta őket.

 Elfogadtuk a 2019 évi beszámolót, jóváhagytuk a pénzügyi jelentést.

Beszéltünk a 2020 évi terveinkről, amit sajnos nem tudunk függetleníteni a koronavírus járványtól. Nehéz helyzetben vagyunk, mert a legnagyobb éves rendezvényünk, amit a Dorcas Kemping területén tartunk, a határzár miatt krízis helyzetbe került. Tagságunk úgy döntött, hogy mindent megteszünk a találkozó megrendezése érdekében. Akkor is, ha a résztvevők többsége határainkon belülről fog érkezni. Technikai fejlesztésekről sem mondunk le. A megvalósítás közelébe érkezett a QO-100 műholdat használó berendezésünk. Új nagy, a nemzetközi rádiózást is segítő, Debrecen városunkat, országunkat népszerűsítő programot indítunk, a „Tisza Kupa” nevű világverseny évenkénti megrendezésével. http://www.tiszacup.eu

Továbbra is szeretnénk, ha a klubunk a hazai és nemzetközi közösségben is ismert lenne, hatékonyan tudnánk segíteni a közös szerelmünket a rádióamatőrködést. Tagjainkat, rádiós társainkat segítjük, hogy minél eredményesebb munkát végezzenek. 
Egyéb tevékenységeinket is fejlesztjük: Erősítjük kapcsolatunkat a Magyar Honvédség mellett a Katasztrófavédelemmel, valamint az RSOE tagságával is. Arduinó csoprtunkat is igyekszünk támogatni, népszerűsíteni.

Molnár Antal HA0HK