Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekXXVI. Nemzetközi Cívis Találkozó - 2018.

XXVI. Nemzetközi Cívis Találkozó - 2018.

A 2018. évi XXVI. Nemzetközi Cívis Találkozó egyben nyitánya volt a hagyományos rendezvény második negyedszázados ciklusának is.

 

Nagy változások voltak, hisz klubunkban és a Dorcas Campingben is új volt a szervezők összetétele. Különleges év volt azért is, mert korábban külső támogatást nem kaptunk. Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma többszöri kérésünk után, a NEA pályázatán keresztül támogatást adott a rendezvényhez.  A CB rádiósok időközben alaposan átalakult szervezetének az RSOE támogatása is sokat jelentett.

Főleg a gyerekeket, fiatalokat szerettük volna bevonni a pénteki gyerekprogramokkal és azzal, hogy 14 év alatt nem kértünk belépőjegyet. Ez jövőre is így lesz, hozzátok az unokákat!

Örültünk a sok határokon túlról érkezett barátainknak.A szállást kérő vendégek száma 92 fő, de voltak, akik több napra jöttek. Sajnos a szálláshelyek száma korlátozott, telt ház volt, csak a bungalók a bővülési lehetőség. A napi belépők száma 250 fő, de a gyerekeket 14 év alatt nem regisztráltuk. A pénteki gyerekrészvevők száma 65 fő, kis pontatlanság itt is lehet, mert természetesen Ők sem fizettek belépőt. Összes résztvevők száma meghaladta a 400 főt.

Szeretnénk a péntek estét is színvonalasabbá tenni. Évek óta főzünk a klubtagjainknak, de persze a megjelent barátainkat sem küldtük el. A költségeket nehezen tudják összeadni a klubunk tagjai, hisz egyre több közöttünk a kisnyugdíjas. Most ehhez is kaptunk tőletek kis támogatást, hisz adományként a költségek közel 20 % érkezett az alapítványunkhoz. A Hajdúdorogról érkezett „Akácos Út” nótaklub dobott az esti hangulaton, ráadásul nem fogadtak el pénzt a fellépésükért. Köszönjük!

Lehetne még bővíteni a kínálatot, de ahhoz még kevés az anyagi hátterünk. Nagyon színvonalas, érdekes előadást hallhattunk Dr. Radócz László és Dr. Csige Sándor Zoltán klubtagjainktól, de a hallgatóság létszáma ennek ellenére szolid volt.Kevesen vettetek részt a tombola sorsolásban. Több neves elektronikai céget kértünk fel egy kis segítségre, ajándékcsomagok felajánlására. A helyzetet az RSOE mentette meg adományaival. Nagyon örült az a leendő amatőr társunk is, aki a kétsávos kézi rádiót megnyerte.

Ha küldtök még fotókat, videókat, azokat lehetőségünk szerint felrakjuk a honlapunkra.Összességében jónak ítélte a vezetőségünk a rendezvényt, klubunk tagjai, barátok, ismerősök sok munkát vállaltak az előkészítésben, a lebonyolításban. Jobban kell figyelni a költségekre, saját forrásból már nem tudunk többet ráfordítani, de közösen sikerülhet tovább növelni Debrecen, a Dorcas Camping, a rádióamatőrök jó hírét.

Köszönjük, hogy eljöttetek, segítettetek! Jövőre veletek, ugyanitt.

Molnár Antal HA0HK

(A fotókat Nagy Ferenc HA0NDN készítette.)