Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekYOFF Aktivitás

YOFF Aktivitás

A Rádiós Sportklub Debrecen klubtagsága egy hosszúhétvége erejéig a festői szépségű Pádis-fennsíkon aktiválta az YOFF-020-as természetvédelmi körzetet. Az időjárás nem volt a legkedvezőbb, hol esett az eső, hol kisütött a nap.

Pénteken késő délután érkeztünk és az árbocok felállítása, illetve antennák elkészítése tán rögtön el is kezdtük a forgalmazást egészen éjfélig, amikor egy áramszünet félbeszakított bennünket.

A szombati nap a pihenésről és túrázásról szólt, egy kis csapat felkereste az 1476m magasan levő Mócok templomát, viszonylag száraz időben.


Vasárnap délelőtt ismét felkerekedünk, hogy megnézzük a Csodavárat. Az idő rosszra fordult, az út több mint felét esőben kellett megtegyük. Végül a rossz útviszonyok miatt csak egy kilátóig jutottunk, ahol (az eső és felhők ellenére is) gyönyörű látvány fogadott. Délután három órára értünk vissza és az felszerelés lebontása valamint egy-egy nagy tál slambuc elfogyasztása után elindultunk haza. A módfelett jó minőségű utak megtették a hatásukat, négy autónkból kettő defektet kapott, szerencsére hamar ki tudtuk cserélni a kerekeket és este kilenc órára mindenki épségben hazaért.

A hétvége folyamán valamivel több, mint 400 összeköttetést naplózhattunk. Az aktivitásról QSL lap is fog készülni, melyet (idővel) az irodán keresztül továbbítunk.