Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekÚj rádióamatőr rendelet tervezete

Új rádióamatőr rendelet tervezete

Szervusztok!

Különböző forrásokból biztosan értesültetek már arról, hogy a rádióamatőr szolgálatról szóló rendelet (6/2006 IHM rendelet) megújítását tervezik.
A tervezetet, illetve annak véleményezése a mrasz honlapjáról (http://mrasz.hu/hirek/hirek.html) tölthető le, tekinthető meg.


"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének NMHH rendelete a rádióamatőr szolgálatról

Mint a MRASZ elnökség egyik tagja részt vettem egy ad-hoc bizottság munkájában, és ezt most megosztom veletek. Bizonyára tudjátok, hogy megújítása lesz a rádióamatőr rendeletnek. A MRASZ koordinálásával létrejött már egy éve egy munkabizottság több MRASZ-on kívüli amatőr bevonásával, hogy minél szélesebb rétegek véleménye épüljön be a rendeletbe. A tárgyalások és megbeszélések arról folytak, hogy összeállítsunk a meglévő anyagok, és más EU és nem EU országok tapasztalatainak felhasználásával egy vizsgakérdés-válasz gyűjteményt, amit az amatőr vizsgákon is fognak kérdezni, és nyilvános lesz. A hatóság most nyitottabb ezekre mint korábban és ezt szeretnénk kihasználni. Korábban márelhangzott chat a /P használatáról. Az új rendelet szerint már ilyen nem lesz, mivel a hívójel hordozható. Próbáljuk jelentősen csökkenteni a műszaki követelményszintet a CEPT NOVICE vizsgához. Ezzel a vizsgával már lehet az EU-ban is rádiózni, így megnyílik az út pl sok hajós részére is, hogy levizsgázzon. Reméljük, hogy sikerül. Sajnos a HAREC fokozatnál továbbra is ragaszkodik a hatóság az IARU ajánlásához, így ehhez szinte mérnöki tudás szükséges. Töltsétek le és nézzétek meg a tervezetet a már kiegészített javaslatokkal itt és küldjetek véleményt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre! Üdv és 73, HA0LC "
Az Anico Kft. honlapjáról származó írás. Link:
http://www.anico.hu/anico.php?z=hirek
 

vy73, HA0MT, Máté.