Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekHA FF Aktivitás Kesznyéteni és Tarna vidéki Tk.

HA FF Aktivitás Kesznyéteni és Tarna vidéki Tk.

A Regionális Sportklub Püspökladány és a Rádiós Sportklub Debrecen tagjai Augusztus 10. és 14. között kitelepültek a HA FF 25 és a HA FF 044-es tájvédelmi körzetekbe. A csapat tagjai HA0HW, HA0LG, HA0KA, HA0DI, HA0HV, HA0LD, HA0MT valamint két operátor Árpi és István voltak.

Kesznyéteni tájvédelmi körzetben az összekötetések zömét távíró üzemmódban készítettük, főleg 14Mhz, 7Mhz és 10Mhz forgalmaztunk. Nagyon jól sikerült telepítenünk az antennákat a hely adottságai miatt teljesen sík területen így viszonylag nagy terepen tudtunk telepíteni az antennákat és ennek köszönhetően nem zavartuk egymást a sávokon.  A két nap alatt közel kétezer összekötetést tudtunk létesíteni mind távíró, SSB és PSK digitális üzemmódokban.

A Tarna vidéki Tájvédelmi körzetben szintén az összekötetések zömét HA0LG Tóni közreműködésével távíró üzemmódban készítettük. Összekötetések születek még SSB és PSK digitális üzemmódokban is. A hely adottságai miatt itt már nem volt olyan könnyű dolgunk az antennák telepítésseben, de a klubtagok megbirkóztak a feladattal és sikerült itt is ezer összekötetést létesítenünk.

A körtúra végén mindenki kellően elfáradt, de ez a fáradtság a kellemes fáradtság volt rajtunk. Egyöntetűen mindenki pozitívan értékelte a kitelepülést és egyöntetűen megszavaztuk, hogy jövőre biztosan megismételjük ezt a csodálatos HA FF aktivitást.

Árpi


képek az eseméyről....