Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekÚj rádiósklub Szatmárnémetiben

Új rádiósklub Szatmárnémetiben

Rádiósklubunk tagjainak célja az is, hogy lehetőségeihez mérten vegye figyelembe, mit tud tenni a rádióamatőr mozgalom fenntartása, népszerűsítése érdekében.  Évek óta ennek jegyében tartunk gyerektáborokat, rendezzük meg a Cívis Nemzetközi Rádióstalálkozót, üzemeltetünk 2 helyi átjátszó állomást. Már korábban is adtunk segítséget új rádiósklub alakításához, de ez csak akkor működőképes, ha az adott helyen elkötelezett, tenni akaró társakat tudunk megnyerni az ügynek. 
Kértük a Nemzetközi Magyar Amatőr Rádió Klub  közösségét (NMARK), hogy hívják fel a figyelmünket, ha új rádióamatőr állomás megalakításához alkalmas helyet, iskolát, gyerekotthont ismernek. 
Örömmel tudatjuk veletek, hogy Szatmárnémeti egyik elit középiskolájában megalakult egy új rádióamatőr közösség. Együttműködési szerződést kötöttünk a Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal.  Klubunk képviselői a hét végén átadták a készülékeket használatra.  
A munka a Szatmárnémeti Rádiósklub keretei között, az ottani hívójeles amatőrtársak segítségével indult meg. Reményeink szerint hamarosan saját hívójellel, saját nevelésű rádióamatőrökkel fogunk az éterben is rádiózni.  Klubunk egy FT-857D rádió és a hozzá való tápegység, valamint a digitális üzemmódot is lehetővé tevő modemmel segíti a munkát. Megszerveztük a folyamatos kapcsolattartást. Figyeljük a munkájukat, az eredményeiket. Ha működőképes lesz az állomás továbbra is segítjük őket. 
Mi debreceni rádióamatőrök pedig várjuk azokat, akik akár határainkon túl is, új rádióamatőr állomás kialakításához alkalmas helyet, közösséget ismernek.  Klubtagjaink vállalták, hogy évente egy-egy állomás elindításához közel fél millió forint értékben, segítséget fogunk adni.  A forrásokat teljes egészében klubunk tagjainak munkavégzéséből teremtettük elő, de természetesen nem zárkózunk el, ha bekapcsolódnak mások is, akik nem csak a rádióamatőrök számának csökkenéséért aggódnak, hanem tenni is akarnak ellene.  (HA0HK)

Az eseményről készült képek: