Támogatóink

Ön itt van: KezdőlapHírekKitelepülés a HA FF 047 Zempléni tájvédelmi körzetbe

Kitelepülés a HA FF 047 Zempléni tájvédelmi körzetbe

Rádiósklubunk  a segédoperátorokkal összesen 12 fővel vett részt a kitelepülésen.  RH és URH frekvenciákon közel 700 qso-t  sikerült létesíteni. Sajnos az antennatelepítési gyakorlataink még hagynak fejlődési lehetőséget.  A többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült a 25 perces szintidőnk alá vinni.  Nagyon szép és kényelmes szállásunk volt Pányokon.
http://www.hasdat.hu
A háziak mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. Sajnos a csodaszép kis település sok háza elhagyatva, fiatalok, gyerekek nélkül elég lehangoló volt.  Ezt viszont bőven kárpótolta a lakosok kedvessége. Házi tej, friss túró, kemencében sült kenyér, bukta tette még emlékezetesebbé az ott töltött napokat.  Persze mi is megmutattuk, hogy a debreceniek is tudnak sütni, főzni, finom és egészséges étkeket készíteni.
 Sajnos esős időt is kifogtunk, így a falu közelében lévő HA WFF 047 erdei QTH -nk lehetőséget adott a terepen túlélési gyakorlat végrehajtásához is.
Mindenki nagyon jól érezte magát és közfelkiáltással szavaztuk meg, hogy a következő évben még nagyobb létszámmal fogjuk megismételni ezt a kitelepülést. Fotók is hamarosan felkerülnek az oldalra.
Köszönjük a sok állomás hívását, részvételét és elnézést azoktól, akikkel akár terjedési gondok, akár helyi QRM miatt most nem sikerült az összeköttetés QRX jövőre.